Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

Step 1

  • 3 layers of beef Cut into bite-sized pieces. 500.0 g
  • Striped beef shank Cut into bite-sized pieces. 500.0 g
  • Beef cheek Cut into bite-sized pieces. 500.0 g
  • Lemongrass Pound it enough to break. 60.0 g
  • Galangal Pound it enough to break. 40.0 g
  • Shallots Pound it enough to break. 60.0 g
  • Vegetable Oil 20.0 g
  • Clean Water 3.0 l

Step 2

  • Red Chili Pepper, finely julienned Roughly pounded 20.0 g
  • Shallots Roughly pounded 40.0 g
  • Lemongrass Roughly pounded 40.0 g
  • Vegetable Oil 20.0 g
  • WaterFilter out the herbs. 900.0 g
  • Fermented Fish Sauce 100.0 g
  • Fresh Dillfinely chopped 20.0 g
  • Cayenne Pepper 10.0 g
  • Acacia shoots for decoration Cut into bite-sized pieces and boiled. 250.0 g
  • Cabbages, sliced Thickly sliced, blanched 150.0 g
  • Eggplant Cut into 4, boiled. 250.0 g
  • Meat Stock

Check out Kaeng Oom Stew with Beef recipe: how to cook and its ingredients.

...

Method

  1. Step 1

    • ตั้งกระทะ ใส่น้ำมันเคลือบให้ร้อน นำเนื้อวัว 3 ชั้น เนื้อน่องลาย และเนื้อวัวส่วนแก้ม ลงจี่ในกระทะให้สีสวย และปิดผิวเนื้อ ใส่สมุนไพรลงคั่วเพื่อดับกลิ่นคาว
    • ละลาย บราวน์ซอส ตราคนอร์ กับน้ำสะอาด ละลายให้เข้ากัน ใส่เนื้อที่พักไว้ พร้อมสมุนไพร ลงในหม้อ
    • เปิดไฟอ่อน ค่อย ๆ เคี่ยวเนื้อจนมีความเปื่อยนุ่ม ตามต้องการ
  2. Step 2

    • กรองแยกสมุนไพรออกจากน้ำที่ตุ๋นเนื้อ ตักน้ำมาปรุงเป็นสตูว์
    • ผัดตะไคร้ หอมแดง และพริกจินดาให้มีกลิ่นหอม เติมน้ำที่ตุ๋นเนื้อลงไป ปรุงรสชาติด้วย น้ำปลาร้า พริกป่น ผักชีลาว
    • เมื่อได้รสชาติตามต้องการ ใส่มะเขือเปาะ หน่อไม้ และกะหล่ำปลี ในสตูว์คนให้เข้ากัน
    • ตักใส่ภาชนะเสิร์ฟ ให้สวยงาม
    ดูเมนูอาหารเพิ่มเติม เมนูขายของกินยอดนิยม และสูตรอาหารสร้างอาชีพ ทำง่าย กำไรงาม
Home
Menu
Products
Cart
Recipes