Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำเนื้อตุ๋น

  • Beef 125.0 g
  • Galangal 5.0 g
  • Lemongrass 20.0 g
  • Kaffir Lime Leaves 10.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Water 2000.0 g

ขั้นตอนการทำแกงรัญจวน

  • Beef Stew 125.0 g
  • Sweet basil 10.0 g
  • Shallots 20.0 g
  • พริกขี้หนูสวน 10.0 g
  • Lemongrass, minced 20.0 g
  • KNORR Lime Seasoning Powder 400 g 30.0 g
  • Shrimp Paste Dip 120.0 g
  • Water 1500.0 g
  • Salt 10.0 g

Check out Steamed Beef Curry Seasoned with Fermented Shrimp Paste Chili Sauce’s recipe: how to cook and its ingredients.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำเนื้อตุ๋น

    • ใส่น้ำเปล่าในหม้อ จากนั้นใส่เนื้อวัวที่หั่นพอดีคำ ข่า ตะไคร้ ใบมะกรูด และเกลือลงไป
    • เคี่ยวด้วยไฟอ่อนประมาณ 1 ชั่วโมงจนเนื้อเปื่อย
  2. ขั้นตอนการทำแกงรัญจวน

    • ตั้งหม้อบนเตา ตักเนื้อวัวที่ตุ๋นไว้ลงไป ตามด้วยน้ำพริกกะปิ ต้มพอน้ำเดือด
    • จากนั้นเบาไฟลง แล้วใส่ตะไคร้ซอยและพริกขี้หนูสวนบุบ
    • ต้มสักพักให้มีกลิ่นหอม เสร็จแล้วปิดไฟ
    • ปรุงรสด้วยผงรสมะนาว ตราคนอร์และโรยใบโหระพา เป็นอันเสร็จพร้อมเสิร์ฟแกงรัญจวน

    ดูเมนูอาหารเพิ่มเติมหรือดูเมนูขายของกินยอดนิยม ทำง่าย กำไรงาม
Home
Menu
Products
Cart
Recipes