Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำคอหมูย่างจิ้มแจ่ว

  • Sliced pork 150.0 g
  • Toasted Rice 3.0 g
  • Chilli Powder 2.0 g
  • แม่ซอสผัดแบบมีน้ํามันหอย 25.0 g
  • Clean Water 20.0 g

ขั้นตอนการผสมส่วนผสมของน้ำจิ้มแจ่ว มะขามเปียก

  • KNORR Concentrated Tamarind Sauce 1 kg 25.0 g
  • น้ำปลาแท้ ตราคนอร์ 20.0 g
  • KNORR Lime Seasoning Powder 400 g 20.0 g
  • Coconut Sugar 2.0 g
  • Clean Water 20.0 g
  • Green Onion, sliced 1.0 g
  • Shallots, thinly sliced 2.0 g
  • Culantro, cut 1.0 g
  • Chilli Powder 2.0 g
  • Toasted Rice 2.0 g
  • Kitchen mint 1.0 g

Check out how to cook grilled pork neck recipe with Northeastern Thai spicy sauce, a great menu that everyone likes. Watch the special marinated pork recipe and tips on how to easily make dipping sauce.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำคอหมูย่างจิ้มแจ่ว

    • หมักคอหมูย่าง: นำคอหมูที่แล่ไว้แล้วมาหมัก กับซอสผัดแบบมีน้ำมันหอย ข้าวคั่ว พริกป่น และน้ำสะอาด จากนั้นเคล้าให้เข้ากันจนน้ำซอสเข้าเนื้อ จึงใส่น้ำมันลงไปเคล้าให้เคลือบชิ้นหมู หมักที่ไว้ 1-2 ชม. หรือหมักข้ามคืน แล้วจึงนำไปย่างบนเตาถ่านด้วยไฟอ่อนจนสุก
    • ทำน้ำจิ้มแจ่ว: นำซอสมะขามเปียกเข้มข้นมาผสมกับน้ำปลา น้ำสะอาด ผงรสมะนาว และน้ำตาลปี๊บ ไปต้มในหม้อ หรือเอาเข้าอุ่นในเตาอบไมโครเวฟ ให้พอร้อน และน้ำตาลปี๊บละลาย จากนั้นคนให้คลายร้อน พักไว้
    • ก่อนเสิร์ฟให้นำน้ำจิ้มแจ่วที่เย็นตัวลงแล้วมาใส่เครื่องพริกป่น ข้าวคั่ว และผักโรยต่างๆ เคล้าให้เข้ากัน จัดสิร์ฟพร้อมคอหมูย่างที่หั่นเป็นชิ้นพอคำ ทานคู่กับข้าวเหนียว และผักเคียง
  2. ขั้นตอนการผสมส่วนผสมของน้ำจิ้มแจ่ว มะขามเปียก

          Check out other recipes from our expansive collection of recipe choices.
Home
Menu
Products
Cart
Recipes