Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำไข่ดองโชยุ

  • Eggs 6.0 egg
  • Soy Sauce (Shoyu) 100.0 ml
  • Plain Water 200.0 ml
  • Mirin 4.0 tbsp
  • Sugar 3.0 tbsp
  • Japanese spring onions, sliced 1.0 haulm
  • ซุปปลาญี่ปุ่น 100.0 g
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Chicken Flavoured 800 g 50.0 g

Try this Pickled Egg Yolk in Shoyu Sauce recipe for a simple and tasty dish all your diners will appreciate. Serve over hot rice for a more filling meal.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำไข่ดองโชยุ

    • ส่วนผสมทั้งหมดรวมถึงคนอร์อร่อยชัวร์ผงปรุงครบรส รสไก่ใส่หม้อ (ยกเว้นไข่แดงกับต้นหอมญี่ปุ่น) ตั้งหม้อด้วยไฟกลางประมาณ 6 นาที แล้วนำซอสไปพักไว้ให้เย็น โดยเอาหอมใหญ่และต้นหอมที่ต้มไว้ตอนแรก คัดแยกออกจากหม้อ
    • เมื่อซอสเย็นแล้วให้นำต้นหอมญี่ปุ่นมาใส่ จากนั้นเทซอสที่ต้มลงบนไข่แดงที่แยกออกจากไข่ขาวเตรียมไว้แบบช้าๆ
    • ปิดฝาให้สนิทหรือใช้แผ่นพลาสติกคลุมปิดไว้ นำไปแช่ตู้เย็น 2 ชั่วโมง ครบ 2 ชั่วโมงให้พลิกไข่แดงอีกด้านและแช่ในตู้เย็นอีก 2 ชั่วโมง (รวมอย่างน้อย 4 ชั่วโมงทั้งสองข้าง)
    • เสิร์ฟไข่แดงพร้อมกับซอส 1 ช้อนชา บนข้าวร้อนๆ ที่มีงาและสาหร่ายโนริหรือเกล็ดสาหร่าย
  2. เคล็ดลับ

          Check out other recipes from our expansive collection of recipe choices.
Home
Menu
Products
Cart
Recipes