Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำซอสไข่เค็ม

ขั้นตอนการทำปลาหมึกทอดกรอบผัดไข่เค็ม

  • Squid 200.0 g
  • Cold Water 200.0 g
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Chicken Flavoured 800 g 10.0 g
  • White onions 20.0 g
  • Yellow and Green Sweet Pepper, sliced 20.0 g
  • Spring Onion 15.0 g
  • Ground Pepper 5.0 g
  • Rice Bran Oil 10.0 g
  • Palm Oil 300.0 g

Check out Stir Fried Crispy Squid with Salted Egg’s recipe: how to cook and its ingredients.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำซอสไข่เค็ม

  2. ขั้นตอนการทำปลาหมึกทอดกรอบผัดไข่เค็ม

    • เลือกปลาหมึกไข่ตัวใสไข่เต็มตัว ล้างให้สะอาดเตรียมพักไว้ในตู้เย็น
    • เตรียมทอดปลาหมึก โดยการผสมแป้งทอดกรอบ ตราคนอร์ กับน้ำเย็นจัด นำปลาหมึกไข่ไปชุบแป้งทอด ใช้ไฟกลาง ก่อนปลาหมึกได้ที่ ให้ใช้ไฟแรงเพื่อไม่ให้อมน้ำมัน และสีสวย
    • นำมาพักให้สะเด็ดน้ำมัน ตัดปลาหมึกเป็นชิ้นพอดีคำ
    • ตั้งกระทะ ใส่น้ำมัน กระเทียมสับ ตามด้วยหอมใหญ่ พริก 2 สี จนสุก
    • เทซอสไข่เค็ม ปลาหมึก เม็ดมะม่วงหิมพานต์ที่สุกแล้วลงในกระทะ
    • ผัดให้เข้ากันจนทุกอย่างเข้าที่ โรยต้มหอมหั่นแว่น พริกไทย ปิดท้ายเป็นอันเสร็จ

    ดูเมนูอาหารเพิ่มเติมหรือดูเมนูขายของกินยอดนิยม ทำง่าย กำไรงาม
Home
Menu
Products
Cart
Recipes