Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำพริกแกงส้ม

  • Large Dried and Soaked Seedless Chilli 80.0 g
  • Red goat pepper 30.0 g
  • พริกขี้หนูแห้งคั่ว 10.0 g
  • Garlic 20.0 g
  • Shallots 40.0 g
  • Fingerroot, minced 50.0 g
  • Shrimp Paste 10.0 g
  • Granulated salt 0.5 tsp

Check out Thai Hot and Sour Curry Paste recipe: how to cook and its ingredients.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำพริกแกงส้ม

    • นำเอาพริกแห้งเม็ดใหญ่แช่น้ำจนนิ่มเอาเม็ดออก พริกชี้ฟ้าแดงสดหั่นท่อนเคาะเอาเม็ดออก พริกขี้หนูแห้งแช่น้ำพอนิ่มใส่ครกโขลกพร้อมกับกระเทียม หอมแดง กระชายลอกเปลือกหั่นท่อน กะปิและเกลือป่น
    • โขลกให้ส่วนผสมทุกอย่างแหลกและเนื้อเนียน
    • นำเอาพริกแกงส้ม ใส่ภาชนะปิดให้มิดชิดและนำเข้าตู้เย็น

    ดูเมนูอาหารเพิ่มเติมหรือดูเมนูขายของกินยอดนิยม ทำง่าย กำไรงาม
Home
Menu
Products
Cart
Recipes