Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการทำเบสน้ำยำน้ำข้น / น้ำส้มตำไทย

  • Fish sauce 300.0 g
  • KNORR Lime Seasoning Powder 400 g 100.0 g
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Chicken Flavoured 800 g 30.0 g
  • Palm sugar 550.0 g

ขั้นตอนการทำเครื่องยำส้มโอ

  • น้ำปลาแท้ ตราคนอร์ 200.0 g
  • Coconut Sugar 30.0 g
  • Coconut Sugar 80.0 g
  • Coconut Sugar 2.0 g
  • Coconut Sugar 40.0 g
  • Coconut Sugar 5.0 g
  • Fried Shallots 10.0 g
  • Fried Shallots 2.0 g
  • Fried Shallots 20.0 g
  • Fried Shallots 100.0 g

ขั้นตอนการทำน้ำยำส้มโอ

  • Fried Shallots 60.0 g
  • พริกขี้หนูสวน 10.0 g
  • พริกขี้หนูสวน 40.0 g
  • พริกขี้หนูสวน 5.0 g

ขั้นตอนการทำปลาแซลมอนย่าง

  • Salmon 400.0 g
  • Salmon
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Chicken Flavoured 800 g 4.0 g

Learn to make a classic Thai Pomelo Salad with Grilled Salmon here. Spicy yet refreshing, this recipe is sure to be popular with the diners.

...

Method

  1. ขั้นตอนการทำเบสน้ำยำน้ำข้น / น้ำส้มตำไทย


    • เตรียมเบสน้ำยำน้ำข้น โดยการนำส่วนผสมมาเคี่ยวในหม้อไฟอ่อนๆจนกระทั่ง งวดและเข้ากันดี ยกขึ้นพักไว้ให้เย็น
    • เคล็ดลับ: ผงมะนาว(คนอร์ ซีเล็คชั่นส์) ผสมน้ำ 1:3 จะได้น้ำมะนาวเข้มข้นไว้ปรุงรสตามใจชอบ
  2. ขั้นตอนการทำเครื่องยำส้มโอ

    • เตรียมส่วนผสมเครื่องยำส้มโอ ตามอัตราส่วน  
  3. ขั้นตอนการทำน้ำยำส้มโอ

    • ผสมน้ำยำส้มโอ ตามอัตราส่วนชิมรสชาติ ปรับรสตามชอบ
    • นำเครื่องยำส้มโอใส่ชามผสม ค่อยๆ เทน้ำยำส้มโอ ลงคลุกเคล้าเบาๆ จนกระทั่งน้ำยำเคลือบส่วนผสม  
  4. ขั้นตอนการทำปลาแซลมอนย่าง

      Check out otherrecipesfrom our expansive collection of recipe choices.
Home
Menu
Products
Cart
Recipes