Menu
Loyalty points

I work in ...

Continue

Content is being adapted
based on your type of business

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredients

+

ขั้นตอนการต้มเส้นพาสต้าแบบอัล เดนเต้ (Al Dente)

  • Penne Zitti Rigate, boiled 150.0 g
  • Water 1.0 l
  • Salt 1.0 tbsp
  • Olive Oil 1.0 tbsp

ขั้นตอนการทำเพนเน่หมูกระเทียมพริกไทยดำกระชายทอดกรอบ

  • Chilli 1.0 seed
  • Garlic 6.0 part
  • Coriander Root 3.0 cut
  • เม็ดพริกไทยอ่อน (บุบพอแตก) 1.0 tbsp
  • Sliced pork 200.0 g
  • ำปลา 2.0 tbsp
  • Sugar 0.5 tsp
  • Shiitake Sauce 3.0 tbsp
  • Seasoning Sauce 1.0 tsp
  • Plain Water 8.0 tbsp
  • KNORR Aroy Sure All-In-One Seasoning Pork Flavoured 800 g 0.5 tsp
  • Coriander, minced 1.0 tbsp
  • Sliced Kaempferia 100.0 g

Try this easy Pork Penne with Garlic, Black Pepper and Crispy Fingerroot recipe today. Fuse Asian flavour to a classic Italian dish with amazing results.

...

Method

  1. ขั้นตอนการต้มเส้นพาสต้าแบบอัล เดนเต้ (Al Dente)

    • เลือกภาชนะที่มีความกว้างมากพอกับความยาวของเส้นพาสต้า ใส่น้ำเปล่าและตามด้วยเกลือเพื่อเพิ่มความเหนียวให้กับเส้น จากนั้นตั้งจนน้ำเดือด
    • เมื่อน้ำเดือดแล้วให้นำเส้นพาสต้าใส่ลงไปต้ม เวลาของการต้ม แนะนำให้ตักเส้นขึ้นมาชิมเช็คระดับความสุกก่อนเวลาที่เขียนแนะนำไว้ข้างห่อประมาณ 1 นาทีครึ่ง
    • เมื่อเส้นพาสต้าสุกแล้วให้นำขึ้นจากหม้อ คลุกด้วยน้ำมันมะกอกทันที จะทำให้เส้นไม่ติดกัน ทิ้งไว้ให้เส้นเย็นลง
    • เมื่อนำไปผัดหรือให้ความร้อนต่อ เส้นพาสต้าจะสุกแบบอัล เดนเต้ (Al Dente) ซึ่งเป็นความสุกกำลังดี

  2. ขั้นตอนการทำเพนเน่หมูกระเทียมพริกไทยดำกระชายทอดกรอบ

    Check out other recipes from our expansive collection of recipe choices.
Home
Menu
Products
Cart
Recipes